Svenska English

Just nu har vi följande lediga tjänster:


MASKINKONSTRUKTÖR

Som maskinkonstruktör på Almab arbetar du i projektform i nära samarbete med övriga funktioner inom organisationen. Konstruktionsarbetet sker till stor del i projekt med utgångspunkt i standardiserade maskiner. Dina arbetsuppgifter består av en mix mellan utveckling av nya maskiner samt projektbaserad konstruktion där du tar fram ett komplett tillverkningsunderlag som sedan lämnas över till inköpsavdelningen. Almab har en stor bredd av produkter – allt från enklare transportörer till komplexa maskiner – vilket gör att ditt arbete är väldigt variationsrikt. Till vardags är du stationerad på Almabs verksamhet i Storvik. I samband med montage och driftsättning kan det bli aktuellt med resor till kunder i övriga världen.

Om dig
Vi söker dig som är utbildad maskiningenjör eller har motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi ser det som meriterande med några års erfarenhet från konstruktion i 3D-CAD. Du är van att arbeta i projekt och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från träindustrin, liksom erfarenhet från projektledning och/eller erfarenhet från tillverkning/montage av maskiner.
För att lyckas i denna roll behöver du ha en väl utvecklad förmåga att hitta tekniska och kostnadseffektiva lösningar med olika typer av begränsade förutsättningar. Du är en resultatdriven person med fokus på att hålla uppsatta tidsramar. Ditt tekniska intresse är stort och du är genuint nyfiken på att lära dig mer om teknik i alla former.

Ansökan
Vid frågor om tjänsten kontakta gärna Konstruktionschef Victor Granath tel. 073 510 24 83, victor.granath@almab.se.

Skicka din ansökan till almab@almab.se så snart som möjligt eftersom urval kommer att ske löpande. Ansökan bör innehålla meritförteckning, personligt brev och betyg från skola och tidigare arbetsgivare.

_____________________________________________________________

ERFAREN PROJEKTLEDARE

Brinner du för projektledning och vill vara med där det händer? Almab Storvik AB fortsätter stärka vår position på marknaden och vi söker nu en erfaren projektledare till vårt kontor i Storvik!

Om tjänsten
Som projektledare ansvarar du för projektering och genomförande av små och stora projekt hos våra kunder. Arbetet sker med hjälp av övriga avdelningar inom företaget och i nära samarbete med våra kunder. Projektens storlek varierar mellan 5-100 Mkr. Projektavdelningen samarbetar ofta med såväl konstruktionsavdelningen, kunder som projektsäljare. Din uppgift blir att driva projektet för att nå tidplanen och hålla kostnadsbudget.
Jobbet är varierat och varje uppdrag unikt. Vi arbetar med frihet under ansvar och hos oss kan du vänta dig en innehållsrik vardag. Resor, företrädesvis inom Sverige och Europa men ibland också till andra delar av världen, är en del av arbetet som du behöver uppskatta och inte se som besvärande. I rollen som projektledare är du en del av ett drivet och sammansvetsat team - ett fantastiskt kul jobb om du frågar oss!

Din profil
Du har gedigen erfarenhet av att driva och leda fastprisprojekt till externa kunder och är väl insatt i projektets alla faser, från projektering till överlämnande och slutprov. Du drivs av att nå projektavslut.
Du är noggrann, systematisk och kreativ i ditt arbetssätt. Du tar tag i stora och små projekt med samma entusiasm. Du har en affärsmässig och professionell inställning till ditt arbete samtidigt som du är kommunikativ, engagerad och trivs med stort eget ansvar. Du besitter god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, goda språkkunskaper i svenska och engelska och det är meriterande om du har kunskaper i AutoCad och Inventor. Vi ser gärna att du har minst 5 års erfarenhet från projektledning samt högskoleutbildning exempelvis maskiningenjör eller automationsingenjör.

Ansökan
Vid frågor om tjänsten kontakta gärna Projektchef Stefan Ericson tel. 070 537 41 05, stefan.ericson@almab.se.

Skicka din ansökan till almab@almab.se så snart som möjligt eftersom urval kommer att ske löpande. Ansökan bör innehålla meritförteckning, personligt brev och betyg från skola och tidigare arbetsgivare.